
Onze pannenkoeken


Over ons
Pannenkoeken
Onze pannenkoeken worden ambachtelijk en vers gebakken.
Bloem, suiker, eitje en vanille.
En dat proef je!
We maken ze zoet en we maken ze hartig. Poedersuiker, stroop of toch chocoladesaus, hmm Nutella nee Caramelsaus of wat dacht je van met speculaas kruimels.
Warme kersen kan ook natuurlijk of appel kaneel en dan flamberen met Licor 43. Zeg maar hoe je je pannenkoek wilt, wij bakken um voor je!
Willem Koning

Zelf bakken


Recept
Om zelf thuis te bakken.
Basis recept:
250 g bloem, 500 ml melk, 2 eieren, 1 snufje zout
Beleg: spek kaas
Schep de bloem in een kom en maak een kuiltje in de bloem.
Schenk een beetje melk in het kuiltje en voeg de eieren toe en roer dit met een garde tot een glad mengsel en voeg vervolgens de rest van de melk toe.
Breng op smaak met een snufje zout.
Verwarm een pan en bak het spek knapperig.
Voeg hier een pollepel beslag aan toe en beweeg de pan zodat de hele bodem bedekt is.
Maak na circa 2 minuten de kantjes los en draai de pannenkoek om. Strooi er kaas naar smaak overheen en bak ook deze kant circa 2 minuten.

het verschil
Crêpe of pannenkoek?
CRÊPE OF PANNENKOEK, HET VERSCHIL
Pannenkoeken en crêpes zijn beide pannenkoeksoorten. Het verschil zit in de grootte en de dikte, maar ook in de vulling en het beleg. De crêpe is de dunne variant en een stuk kleiner dan de gewone pannenkoek. In Frankrijk is de crêpe vooral bekend als dessert.
crêpes
Na het bakken, wordt de crêpe belegd met (meestal) iets zoets en vervolgens in drieën gevouwen.
Pannenkoek
Een pannenkoek is dikker en groter dan een crêpe en is de enige variant waarbij de vulling, zoals spek of appel, meegebakken kan worden.

Toch liever ijs?
Willem de IJskoning
Wat nou winter, bij Willem de IJskoning kun je het hele jaar door ijs halen
