
pannenkoeken in Sloten

Over ons
Pannenkoeken en IJS
Vers gebakken zijn onze pannenkoeken:
Bloem, suiker, eitje en vanille. Lekker!
Daar wil je best 5 minuten voor om rijden vanuit Sloten.
Zie hoe ons ijs ambachtelijk wordt bereidt in onze ijskeuken.
kun je vast bedenken wat voor toetje je na je pannenkoken wilt hebben.
Willem Koning

Experimenteren
Om thuis te proberen.
Pannenkoeken worden niet alleen zoet gegeten ook hartig kun je er wat lekkers van maken: maak er een wrap van met geitenkaas, walnoten en honing. Smeer de pannenkoek in met en lepel honing en beleg met wat rucola, geitenkaas, walnoten en bestrooi met tijm. Maak er een pizza pannenkoek van met wat je normaal op je pizza doet. Toch zoet? verkruimel wat speculaasje of kruidnoten en strooi deze samen met poedersuiker over je pannenkoek. er is zoveel te maken van een pannenkoek,

Zelf bakken





Recept
Om zelf thuis te bakken.
Ingrediëntenlijst
- Voor het pannenkoekenbeslag
- 3 eieren
- 500 ml melk
- 250 gr bloem
- ¼ tl zout
- Verder nodig
- boter, om in te bakken
Een goed pannenkoekenrecept is onmisbaar en met dit recept voor pannenkoeken is het altijd feest! Het liefst eet ik ze traditioneel met poedersuiker of stroop, maar ook met hazelnootpasta of jam smaken ze heerlijk. De pannenkoeken die ’s avonds overblijven zijn de ochtend erna perfect als ontbijt. Gewoon koud, of nog even kort verwarmd in de koekenpan of oven. Je kunt de pannenkoeken natuurlijk naturel bakken, maar het is ook heerlijk (een combinatie van) onderstaande ingrediënten mee te bakken. Wat is jouw favoriete pannenkoek?
- appel
- rozijnen
- ananas
- gember
- ham (eerst kort aanbakken)
- spek (eerst aanbakken)
- salami (eerst kort aanbakken)
- kaas (beetje beslag in de pan, plakken kaas erop, afdekken met nog wat beslag)
Voor een rijkere smaak kun je 75-100 gram van de bloem vervangen door boekweitmeel. En wil je luchtigere pannenkoeken? Voeg dan 1 tot 1 ½ theelepel bakpoeder toe aan het beslag. Met dit basisrecept voor pannenkoeken bak je 8 tot 14 pannenkoeken.
Bereiding: Pannenkoeken
Doe de eieren met de helft van de melk in een kom en klop deze los. Voeg de bloem en het zout toe en klop tot een homogene massa. Voeg de overige melk toe en mix tot een glad beslag zonder klontjes. Laat het beslag 30 minuten rusten.
Verwarm de koekenpan op het vuur en laat een klein klontje boter in de pan smelten. Giet wat beslag in de pan en verdeel het gelijkmatig door de pan te kantelen. Laat de pannenkoek op midden- hoog vuur bakken tot de bovenkant droog is. Keer de pannenkoek met behulp van een spatel om en bak ook de andere zijde. Serveer de pannenkoeken (lauw) warm of koud.
Met dank aan Rutger bakt